Tjäna bitcoin

 

För att faktiskt börja tjäna bitcoins finns det flera sätt att gå tillväga. Det mest självklara är förstås att jobba eller sälja något där du får betalt i bitcoins. Det gäller att leta lite för att hitta rätt, men när man väl hittat ett ställe brukar man lätt hitta fler. De som handlar med bitcoins är ofta engagerade för att sprida möjligheten. Några få nätbutiker i Sverige accepterar bitcoins idag.

Businessman using laptop computer

För att förstå sig på det hela och tjäna in några bitcoins kan man börja med att prova tjäna in några slantar genom att till exempel titta på reklam. Principen är ungefär samma som för tv-kanaler – du ger din tid och får någon form av valuta för det. På tv får du faktiskt titta på programmen och när det gäller bitcoins får du faktiskt in lite på ditt konto. Detta är dock mycket tidskrävande och ingenting att satsa på i längden, men för att förstå sig på hur det fungerar kan det vara en bra metod.

Man kan också handla med bitcoins som man handlar med andra valutor. Värdet svänger, och om man köper bitcoin när det är billigt och säljer när det är dyrt tjänar man förstås pengar. Det krävs dock en hel del kunskap om hur valutamarknaden fungerar så det är en inlärningskurva det handlar om.

Att tänka på

Generellt när det handlar om att köpa och sälja saker på nätet, oavsett om du gör det privat eller som företag, kan det vara problem med att få betalt. Detta gäller också för bitcoin, och då kan det vara bra att veta om att det finns företag som kan köpa dina fakturor av dig. De tar då en viss avgift eller en procentuell summa av värdet på fakturan du vill sälja. Detta kallas factoring, och kan vara ett bra sätt för privatpersoner och mindre företag att spara både tid och pengar. Istället för att fokusera på administration och krångel med att kräva in pengar kan du fokusera på det som verkligen drar in pengar, att sälja dina varor.

Leave a Reply

mts_best