Fördelar och nackdelar med bitcoin

Vid det här laget har du med största sannolikhet hört talas om bitcoin. Även om du kanske inte vet vad det innebär så har ordet säkerligen passerat dina öron minst en gång. I den moderna och digitala värld som vi lever i har fysiska betalningar snabbt ersatts med mer digitala alternativ. Det började med att man använde sig av kontokort eller kreditkort, men snabbt gick det över till tjänster som Skrill och Paypal. Det som skulle komma att förändra valutamarknaden stort var dock bitcoins.

När bitcoins först kom ut på marknaden ansåg man endast att det var en form av kryptovaluta, vilket innebar att det var en virtuell valuta som inte kunde omvandlas till fysiska pengar. Idag innebär bitcoin mycket mer än så och har till och med blivit ett sätt för människor att investera sina pengar. Om du inte har handlat med bitcoin tidigare är du säkerligen intresserad av att veta vilka fördelar och nackdelar som finns med kryptovalutan och det är precis det som vi tar reda på här! Hos handlabitcoin.se kan du dessutom få alla tips och vägledning som du behöver för att köpa dina första bitcoins idag!

Fördelar med bitcoin

Det första som vi ska titta närmare på är fördelarna med bitcoin. Till skillnad från andra valutor kan en bitcoin inte förfalskas, som man kan göra med en fysisk 100-lapp. Det innebär att du som bitcoinägare inte behöver vara lika orolig för eventuella bedrägerier. Här följer ytterligare två fördelar med valutan.

Värdet har blivit mer stabilt

Med bitcoins kan valutan inte manipuleras av varken myndigheter eller centralbanker. Det innebär att du inte behöver känna dig kontrollerad av någon som kan komma in och ställa och styra. Tack vare de kryptobrytare som finns kommer det ut nya bitcoins i en jämn och förutbestämd takt hela tiden.

Säkrare betalningsmetod

Med hjälp av privata och personliga kryptoplånböcker kan dina bitcoins förvaras tryggt och säkert. Därför är det också en ypperlig betalningsmodell. Man använder sig bland annat av tvåfaktorsautentisering, men även vitlistning. Här minskas också risken för ID-kapning, då du inte behöver lämna ut namn eller fotografi.

Nackdelar med bitcoin

Precis som med allt annat kommer bitcoins även med nackdelar. Några nackdelar är bland annat att valutan inte kan kontrolleras och det innebär att den också kan användas till illegala tjänster. Det är t.ex. inte ovanligt att den kan användas på darknet för köp av vapen och droger. Det finns även en konkurrens för bitcoin då andra kryptovalutor har gjort entré på marknaden, t.ex. ethereum, som lägger stor vikt i att förbättra bitcoins formula.

Leave a Reply

mts_best