Hur funkar bitcoin?

Under de senaste åren har det blivit mycket populärt för vanliga människor att investera sina pengar på olika sätt. Det kan exempelvis handla om aktier, fonder och valutor. Förr i tiden så var investeringar något som endast den absoluta eliten höll på med. Men genom internets utveckling kan nu alla göra det. Ett av de ämnen som dykt upp under senare år är kryptovalutor, vilket är valutor som inte ägs av en specifik stat. Det är dock svårt för vanliga människor att förstå vad detta faktiskt är, således kommer denna artikel ge mer information om det.

Vad är det?

En kryptovaluta är en typ av valuta som går att köpa online. Företag kan exempelvis investera i bitcoin och kombinera detta med finansiella lösningar från Capcito för att försöka säkerställa företagets likviditet. Således kan alla handla med bitcoin, men det är viktigt att påpeka att det inte fungerar som en vanlig valuta. Detta då bitcoin och andra kryptovalutor är helt baserade på internet och det inte finns några fysiska valörer.

Det är också viktigt att påpeka att bitcoin är en volatil valuta varpå värdet kan krascha mycket fort. Detta skedde bara för någon dag sedan då värdet gick ner nästan 10 procent på endast 24 timmar.

Hur funkar det?

Bitcoin fungerar på ett helt annat sätt än vanliga valutor. Transaktionerna av valutan sker nämligen genom olika typer av krypterade koder på internet. Dessa koder är sedan sammanlänkade med vad som kallas en blockchain.

Vad som gör bitcoin ännu mer mystiskt och spännande är att man inte riktigt vet vem som skapade valutan. Det enda man vet är att namnet Satoshi Nakamoto är återkommande och många tror att det är ett samlingsnamn för alla de som var involverade i utvecklingen.

Leave a Reply

mts_best