Bitcoins värde har fallit

Bitcoin har länge haft ett värde som överstigit i princip alla andra valutor i världen. Bitcoin upplevde en kraftig uppgång i sitt värde som började under 2013, och i januari 2014 var en bitcoin värd 880 dollar. Detta ledde till att många investerade i den särskilda datautrustning som krävs för att skapa nya bitcoins, genom att lösa kryptografiska problem – så kallade bitcoingrävare. Under 2014 började dock den uppåtgående trenden för bitcoins att vända, och i början av 2015 störtdök kryptovalutan så att värdet sjönk med över 100 dollar bara under årets första veckor. I mitten av januari 2015 var värdet på en bitcoin under 200 dollar.bitcoin-495995_960_720

Detta fick konsekvenser för både privatpersoner och företag. Under bitcoins uppgång hade det nämligen bildats företag vars hela verksamhet gått ut på att hyra ut bitcoingrävare. Dessa såg sig under 2015 tvungna att stänga ned sin verksamhet. Det brittiska företaget CEX.io meddelade till exempel att de stängde ner, inte för sin egen del, utan för sina kunders skull, eftersom priset på en bitcoin då var så lågt att det inte lönade sig att gräva efter dem – kostnaden för att driva utrustningen var högre än värdet på det man fick ut.

En positiv effekt (för vissa) av att bitcoin har fallit i värde är dock att det inte krävs lika mycket datakraft för att kunna vara med i konkurrensen om utvinningen av bitcoins. Det gör att privatpersoner och mindre företag nu för första gången på länge har en chans att gräva efter bitcoins.

Om du var en av dem som investerade i bitcoin, och således finner att du nu har betydligt sämre ekonomi än du hade för ett eller två år sedan, kan det vara bra att söka efter andra sätt att förbättra din ekonomiska situation. Man kan till exempel kontakta ett företag som Zensum, som specialiserar sig på att hjälpa människor förbättra sin privatekonomi. Mer specifikt kan Zensum hjälpa till med att omförhandla ens lån till bättre villkor, så att man kan spara mycket pengar på lägre räntor. Kanske kan man återinvestera dessa pengar i bitcoin när det ser ut som att trenden håller på att vända för kryptovalutan.

Leave a Reply

mts_best